Vabimo Vas na koncert družinskega godalnega ansambla Babnik – Šoštarič -Ravnikar z gostoma.
Koncert bo na odru Waldorfske šole Ljubljana, 16.10. ob 19.00 uri.
 
Vstop bo prost, prostovoljni prispevki pa zelo zaželjeni.
 
Prvi koncert letošnje sezone Odra Waldorfske šole bo otvoril zelo zanimiv družinski godalni ansambel Babnik – Šoštarič – Ravnikar z gostoma.

Sestri Maja Babnik Ravnikar in Tanja Babnik že od mladih nog gojita tradicijo družinskega muziciranja. Obe sta akademski glasbenici.

Maja je violistka in zaposlena kot namestnica vodje viol v orkestru Slovenske Filharmonije. Tanja je čelistka in je zaposlena v simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Obe delujeta v različnih komornih in simfoničnih zasedbah doma in v tujini.

Sestri s svojim delovanjem navdušujeta otroke, ki jima radi sledijo. Asja, Miša, Jan in Anja vsakodnevno urijo svoje prstke in nadgrajujejo svoje znanje v igranju violine.

Asja Ravnikar je mlajša Majina hči, ki se je letos po maminih stopinjah podala na študij viole. Obiskuje deveti razred osnovne šole. S septembrom se je vpisala v razred prof. Petra Ugrina.

Anja Šoštarič je Tanjina hči. Violino igra že od petega leta, zdaj pa končuje študij violine na Akademiji za glasbo v razredu prof. Janeza Podleska.

Jan Šoštarič je Tanjin sin in obiskuje tretji letnik violine na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Jerneju Brencetu.

Tradicija skupnega muziciranja sega že v rano otroštvo. Ljubezen do glasbe je za njih neprecenljiv dar. Ob igranju se še bolj začutijo, povežejo,odprejo duše in srca ter se veselijo ob nastajanju ubranih harmonij, ki vsem lepšajo življenje.

Kot gostja se jim bo pridružila pianistka Špela Horvat. Špela je Anjina sošolka in obiskuje 2. letnik magistrskega študija klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorici Tatjani Ognjanović.


Njihov repertoar je zelo obsežen. V njihovem izboru so zastopane različne glasbene zvrsti, od klasike do tanga. Tokratni koncert ima naslov “Od nekoč do danes”. Ansambel bo začel koncert z otroškimi pesmicami in ga končal z zelo zahtevnimi skladbami J. Bitenca, G. F. Handela, J. S. Bacha, D. Šoštakoviča, A. Piazzole, Pabla de Sarasate…

 
Program bo povezoval nadebudni violončelist Luka Vasle.