Ker je bilo obdobje začetka spomladanskih počitnic zelo športno obarvan, smo vam pripravili kar šopek novic s tega področja:

Športna orientacija

 

Mostec je v petek, 20. aprila, gostil regijsko tekmovanje v športni orientaciji. Barve Waldorfske šole Ljubljana je zastopalo kar 21 tekmovalcev: 6 učencev osmega razreda, 9 učencev sedmega razreda in 6 dijakov tretjega letnika. Tokrat so morale ekipe trojk po šišenskem hribu v čim krajšem času poiskati 6 ali 9 »lisic« (orientacijskih točk), pri čemer so se predstavniki naše šole odrezali izvrstno, saj so prinesli domov kar štiri pokale:

  1. dijakinje 3. letnika Anaja Kos, Barbara Klemenčič in Karin Tušar so bile med ljubljanskimi srednješolkami najhitrejše,
  2. učenci Svit Jan Ostan, Vid Gantar in Lucian Kunstič iz 7.a so bili drugi najhitrejši (v kategoriji učencev),
  3. učenke Tara Protner, Paulina Paša Peterca in Manca Leskošek so bile tretje, prav tako so tretje mesto usvojili učenci Gal Logar, Melvin Šardi in Zvjezdan Kaercer, vsi iz 8.b razreda.

Zelo dobro so se odrezale tudi ostale ekipe. Ponosni na naše orientaciste, juhuhu!

Državno prvenstvo v ultimate frizbiju

V soboto, 22. 4. 2017, smo se z ekipo desetih dijakov in dijakinj udeležili srednješolskega državnega prvenstva v ULTIMATE FRIZBIJU v Mariboru. Za tiste, ki športa (še) ne poznate: to je dinamična igra med dvema ekipama, kjer moštvo pridobi točko tako, da eden od igralcev ujame frizbi v nasprotnikovi končni coni. Igra se na travnatem igrišču z mešano ekipo (1 do 2 dekleti) petih igralcev. Igra spada med edine tekmovalne športe na svetu, kjer ni sodnikov in si igralci sodijo sami.

Navdušila nas je gostoljubnost gostiteljev Maribor Ultimate, zahvaliti pa se moramo tudi obema “sposojenima” trenerjema domačega kluba, Andražu in Žanu, saj sta nas cel dan vodila, učila in spodbujala! Zdrava tekmovalnost, sodelovanje, požrtvovalnost, smeh in Fair play so prežemali tekmovanje, še najbolj pa nas je navdušil “spirit of the game” – duh igre, ki je najpomembnejši element: imejmo se fajn, pomagajmo si in igrajmo pošteno. Nad ultimatom smo se navdušili in si želimo ŠE, predvsem pa upamo, da se bo ta manj znani šport razširil tudi po Ljubljani. Pa tudi naši dijaki so bili odlični, iz igre v igro so napredovali in, kar je najpomembneje, na koncu žareli od navdušenja. Čestitamo!

Prvenstvo OŠ Ljubljane v spomladanskem krosu

Šolskega tekmovanja v krosu v ponedeljek, 24. aprila, sta se udeležili dve naši učenki – sestri Nina in Loti Rotar. Nina je med konkurenco deklic četrtih razredov dosegla odlično 3. mesto, Loti pa med dekleti sedmih razredov izvrstno 1. mesto! Obe sta dosegli čudovita rezultata, za kar jima ponosno čestitamo! Obenem se najlepše zahvaljujemo tudi staršem Rotar, ki sta deklici spremljala na tekmovanje.  Bravo!