VSEBINA PREDSTAVE:

Ondina je igra francoskega dramatika Jeana Giraudouxa, ki je bila prvič uprizorjena leta 1939 v Parizu. Pred leti smo na naši šoli uprizorili njegovo delo Norica iz Chaillota.

Glavna junakinja je vodna nimfa Ondina. Ondini so bitja, ki kraljujejo vodnemu svetu. Ondina živi pri ribiškem paru, ki jo je kot dojenčico našel ob jezeru.  Nekega dne k njim zaide potujoči vitez Hans, v katerega se Ondina takoj zaljubi. Hans je človek in o ondinskem svetu ne ve ničesar. Tudi njega Ondina takoj očara, a kmalu izvemo, da je Hans že zaročen s kraljevo posvojenko Berto. Zaljubljenca se odpravita na dvor, kjer se pokaže prava narava človeka in ondine. Zgodba se tako zaplete. Hans in Ondina se skušata prilagoditi drug drugemu, njuna ljubezen se razvije in se sooča z nemalo preizkušnjami, zapleti in končno s tragičnim koncem.

Giraudoux v igri opisuje podvodni svet, ki je poln čudovitih bitij in barv. Ondina svoj dom opisuje kot čudovit svet, poln lepote in skrivnosti. Toda ta lepota se sooča z resničnostjo, kjer se Ondina ne more prilagoditi svetu na kopnem, medtem ko Hans ne more preživeti pod vodo.

Igra Ondina ponuja edinstveno romantično zgodbo, prav tako pa predstavlja teme, kot so sprejemanje razlik, ljubezen in izguba.

Vljudno vabljeni na ogled!